Top
Een uniek zwemproduct!
Een uniek zwemproduct!
Floatsation

Een uniek product in Nederland. Wilt u ook meer plezier ervaren van wat het water met u kan doen? Zwemmen zonder al die hulpmiddelen zoals een zwemkraag of bandjes? Floatsation biedt u deze mogelijkheid.

Floatsation heeft drie verschillende soorten matten en één buis. Deze ballen in het speciale zachte ‘net’ geven je volledige steun en geeft geen vervelende rode plekken. Het product is geschikt voor iedereen, van kinderen tot ouderen, mét en zonder beperking. Door de vele vrolijke kleuren ziet het er niet uit als hulpmiddel, maar is interessant en aantrekkelijk voor iedereen.

De matten geven u voldoende steun om niet onder water te gaan, maar toch in het water te liggen. Door het ‘gatensysteem’ kan het water er doorheen zodat u minder snel de kou van boven water voelt. Ze zijn gemaakt van ballen die allemaal afzonderlijk van elkaar kunnen bewegen, maar niet kunnen wegschuiven. Dit zorgt ervoor dat de mat zich precies naar uw lichaam vormt, waardoor mensen een zéér prettige ervaring beleven wanneer ze op de mat liggen. Doordat de ballen allemaal afzonderlijk kunnen bewegen kun je niet gemakkelijk van de mat af rollen, wel kan de mat op verschillende manieren worden gevouwen om het er op komen en er af gaan makkelijker te maken. De mat kan gebruikt worden om rustgevend door het water te drijven, om je een andere houding/ervaring te geven, maar ook als therapie waarbij je verschillende lichaamsdelen kan trainen.

Vind je zwemmen en het warme water erg fijn, maar wordt het bewegen belemmerd door allerlei hulpmiddelen? Denk aan zwemkraag en/of bandjes, ervaar dan nu het nieuwe Floatsation en u zult niet meer anders willen!

Voor wie?
  • Ideaal voor ernstig meervoudig beperkte mensen die veelal door ouders, therapeuten of vrijwilligers gedragen worden. Bandjes, zwemkragen en andere hulpmiddelen kunnen worden weggelaten waardoor de ervaring van het bewegende (warme) water optimaal wordt. Let op, het is geen redmiddel en zal dus altijd onder toezicht moeten worden gebruikt! De eerste keer mag de deelnemer één ouder meenemen om samen dit unieke product te ervaren.Ik vind het belangrijk dat ouders zelf ervaren wat hun zoon/dochter zal ervaren. Zij kennen ze immers goed en zullen weten wat ze fijn of minder fijn vinden. Door zelf te ervaren krijg je een goed beeld van wat uw zoon/dochter ervaart. Ook zullen ze vaak meer of eerder ontspannen zijn wanneer er een bekend iemand in de buurt is.
  • Mensen met lichamelijke afwijkingen, bijvoorbeeld een scoliose of spasme, die normaal gesproken niet ontspannen of comfortabel op een mat kunnen liggen, kunnen nu een unieke ervaring opdoen. Doordat de ballen zich geheel aan het lichaam aanpassen kunnen deze mensen comfortabel op de mat liggen. Hiervoor hoeven ze niet fysiek in contact met de begeleider te zijn, dit geeft ook meer rust.
  • Mensen met gedragsproblemen, concentratieproblemen of om rustig te worden kunnen verschil merken nadat ze een kalmerende sessie op de mat hebben ondergaan. De mat kan worden gevouwen als een soort stoel, deze is te vergelijken met een stevige knuffel waardoor ze vaak rustiger worden. Hierbij is er geen sprake van fysiek contact met de begeleider, dit geeft meer rust.
  • Voor (fysio)therapeuten die in het zwembad les geven is er een mogelijkheid tot een training. Hier krijg je alle producten van Floatsation te zien, wordt er uitgelegd wat je er mee kan doen en worden ze uitgeprobeerd. Mogelijk kan er samen met een deelnemer worden geoefend. Wilt u een training, hoe te werken met de mat, vraag dan vrijblijvend informatie aan via de mail. info@sense-motion.nl
  • Floatsation kan ook als hulpmiddel dienen tijdens zwemlessen. Vraag naar de mogelijkheden.
Impressie
IMG_3641
IMG_3446
IMG_3434
IMG_3429
IMG_3421
IMG_3641
IMG_3633
IMG_3632
IMG_3601
IMG_3552
IMG_3548
IMG_3543
IMG_3518
IMG_3510
IMG_3505
IMG_3504
IMG_3490
IMG_3480
IMG_3471
IMG_3468
IMG_3464